Wersje kompatybilne
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g onions, quartered
- 15 g fresh parsley, cut in pieces, plus 3 sprigs leaves only for garnishing
- 25 g olive oil
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 1 tsp sugar
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 fish stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
- 1000 g boiling water
- 300 g couscous
- ¼ tsp ground cinnamon
- 600 - 700 g fish, skinless, boneless, cut in pieces (5 cm) (e.g. hake, haddock, cod)
- 2 Tbsp flaked almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440 kJ / 580 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
Alternatywne przepisy
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 Min
Salmon and Courgette en Croute
1 Std.
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 Min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 Min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Creamed Cod
45 min
Pork with Spinach Lentils
20 min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35min
Lentil and Pancetta Stew
1 Std.