Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 shallots, halved (approx. 30 g)
- 5 g olive oil, plus 1 Tbsp for frying
-
1
tsp cognac
lub 1 tsp brandy, French - 1 tsp pink peppercorns
- 300 g sour cream
- unsalted butter, for greasing
- 400 g raw prawns, peeled
- 3 pinches fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 1 Tbsp fresh chives, chopped
- 2 egg yolks, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
Alternatywne przepisy
Rice with Duck
1h 5 min
Beef Bourguignon
1h 30 min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Monkfish and prawn soup
1hod.
Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée
50 min.
Couscous with Lamb and Vegetable Ragout; Crema Catalana
1 godz. 15 min
Chicken, Ham and Asparagus Pie
29 Std.
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM6)
Brak ocen
Brodet (Fish stew)
1 godz. 15 min
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30min
Tuna Fishcakes
1 godz. 15 min
Crab & Prawn Linguine
25min