Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 shallots, halved (approx. 30 g)
- 5 g olive oil, plus 1 Tbsp for frying
-
1
tsp cognac
lub 1 tsp brandy, French - 1 tsp pink peppercorns
- 300 g sour cream
- unsalted butter, for greasing
- 400 g raw prawns, peeled
- 3 pinches fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 1 Tbsp fresh chives, chopped
- 2 egg yolks, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1 godz.
Rice with Duck
1h 5 min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1 godz.
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1 godz. 20 min
Slow-cooked Creamy Turkey Stew with Mushrooms
4 godz.
Curried Prawns with Rice
1 godz.
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Chicken and mushrooms in red wine
45 min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Savoury Crayfish Éclairs
1 godz. 20 min
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45 min