Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM5)

Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM5)

3.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • leeks white part only
    200 g
  • floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward, approx. 4 small potatoes), peeled, trimmed if necessary to fit in feeder
    600 g
  • water to cover sliced potatoes
  • unsalted butter plus 1 Tbsp for baking
    40 g
  • fish stock cube (for 0.5 l) crumbled
    ½
    ½ tsp fish stock paste, homemade
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • double cream
    300 g
  • white fish fillet, skinless firm (e.g. cod, grouper, haddock)
    600 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • lemons 1 finely grated zest only, 1 halved for serving
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 653 kcal / 2731 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 1001 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...