
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g tomatoes fresh, halved
- 50 g olive oil
- 1 tsp granulated sugar
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 30 g unsalted butter diced
- 50 g shallots
- 50 g leeks white part, cut in pieces
- 50 g bacon unsmoked, cut in pieces (opcjonalnie)
- 2 garlic cloves
-
150
g Arbroath smokie bones and skin removed, cut in pieces (3 cm)
lub 150 g smoked haddock bones and skin removed, cut in pieces (3 cm) - 20 g tomato purée
-
500
g fish stock
lub 500 g chicken stock - 25 g lemon juice
- 1 tsp balsamic vinegar
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tsp fine sea salt or to taste
- ½ tsp ground black pepper or to taste
- 140 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 275 kcal / 1150.8 kJ
- Białko
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Sód
- 795.1 mg