Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g tomatoes, fresh, halved
- 50 g olive oil
- 1 tsp sugar
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 30 g unsalted butter
- 50 g shallots
- 50 g leeks, white part, cut in pieces
- 50 g bacon, unsmoked, cut in pieces (opcjonalnie)
- 2 garlic cloves
-
150
g Arbroath smokie, bones and skin removed, cut in pieces (3 cm)
lub 150 g smoked haddock, bones and skin removed, cut in pieces (3 cm) - 20 g tomato purée
-
500
g fish stock
lub 500 g chicken stock - 25 g lemon juice
- 1 tsp balsamic vinegar
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 140 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1193 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35 min
Monkfish and prawn soup
1h
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40 min
Double Pea and Chorizo Soup
45 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25 mnt
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
40 min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50 min