Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g tomatoes, fresh, halved
- 50 g olive oil
- 1 tsp granulated sugar
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 30 g unsalted butter, diced
- 50 g shallots
- 50 g leeks, white part, cut in pieces
- 50 g bacon, unsmoked, cut in pieces (opcjonalnie)
- 2 garlic cloves
-
150
g Arbroath smokie, bones and skin removed, cut in pieces (3 cm)
lub 150 g smoked haddock, bones and skin removed, cut in pieces (3 cm) - 20 g tomato purée
-
500
g fish stock
lub 500 g chicken stock - 25 g lemon juice
- 1 tsp balsamic vinegar
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 140 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1150.8 kJ / 275 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 795.1 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Curried Parsnip Soup
30min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 Std.
Mandarin and White Chocolate Trifle
6h
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1 Std. 20 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Creamy Pepper Soup
20 Min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min