Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g leeks, white part only
- 600 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward, approx. 4 small potatoes), peeled, trimmed if necessary to fit in feeder
- water, to cover sliced potatoes
- 40 g unsalted butter, plus 1 Tbsp for baking
-
½
fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp fish stock paste, homemade - ½ tsp ground black pepper
- 300 g double cream
- 600 g white fish fillet, skinless, firm (e.g. cod, grouper, haddock)
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 lemons, 1 finely grated zest only, 1 halved for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2731 kJ / 653 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1001 mg
Alternatywne przepisy
Kedgeree
45min
Bacon and Cabbage Risotto
1 godz.
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2 Std. 10 Min
Rich Tomato Sauce
30 min
Vegetarian Pizza (TM6)
Brak ocen
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Seafood Stew with Rice
30 min
Lemon Garlic Salmon
2h 20 min
Steak, Guinness® and Oyster Pie
3u.
Jersey Royal Potato Salad
40 min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1 Std. 15 Min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1u. 30min