Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 200 - 600 g czerwonych buraków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 179.9 kJ / 43 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 84.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1 godz. 10 min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15 Min
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35 min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 Min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min