Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine et un peu plus pour fariner
- 150 g d'eau
- 50 g d'huile d'olive
- ¼ de cube de levure boulangère fraîche (env. 10 g), émiettée
- 1 c. à café de sel
- 200 g de poireaux, en morceaux (env. 3 cm)
- 200 g de crème fraîche
- 160 g de jambon, cuit, en dés
- ½ c. à café de fleur de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2483 kJ / 592 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30min
Risotto à la tomate et burrata
30min
Risotto aux poivrons
35min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons (2 portions)
50min
Tarte aux poireaux et au fromage
1h 5min
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Salade estivale de cornettes aux courgettes
30min
Lasagnes à la courge
1 Std. 40 Min
Risotto à la courge
35min
Croissants au jambon
35min