![Tarte flambée aux poireaux Tarte flambée aux poireaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0e7f4d5f9ac1b18168bc579a91a3411d/Derivates/cb844c3c5b8d1f7ec0350b187eb1389184c6942f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine et un peu plus pour fariner
- 150 g d'eau
- 50 g d'huile d'olive
- ¼ de cube de levure boulangère fraîche (env. 10 g), émiettée
- 1 c. à café de sel
- 200 g de poireaux, en morceaux (env. 3 cm)
- 200 g de crème fraîche
- 160 g de jambon, cuit, en dés
- ½ c. à café de fleur de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2483 kJ / 592 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Tarte au gruyère
50 min
Risotto à la tomate et burrata
30 Min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 Min
Tarte aux légumes (TM6)
25 Min
Tarte aux poireaux et au fromage
1 Std. 5 Min
Risotto à la courge
35 min
Potée de riz à la courge
50 min
Risotto aux poivrons
35 min
Risotto alle cinque P
30 Min
Lasagnes à la courge
1h 40min
Gratin de gnocchis au poireau
50 min
Croissants au jambon
35 min