Soupe aux lentilles et aux haricots

Soupe aux lentilles et aux haricots

4.7 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • oignon coupé en deux
    1
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de carottes coupées en rondelles (5 mm)
    200 g
  • de lentilles rouges séchées (temps de cuisson 10 minutes)
    200 g
  • d'eau
    900 g
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de haricots rouges égouttés
    400 g
  • de piment en poudre (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • de poudre de paprika doux
    ½ c. à café
  • de cumin en poudre
    ½ c. à café
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir, moulu
    ½ c. à café
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à soupe
  • de persil frais grossièrement haché
    3 branches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 390.2 kcal / 1632.7 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 65.9 g
Błonnik 14.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 824.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...