
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 1 oignon coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de carottes coupées en rondelles (5 mm)
- 200 g de lentilles rouges séchées (temps de cuisson 10 minutes)
- 900 g d'eau
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 400 g de haricots rouges égouttés
- 1 c. à café de piment en poudre (opcjonalnie)
- ½ c. à café de poudre de paprika doux
- ½ c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre noir, moulu
- 1 c. à soupe de bouillon de légumes en pâte
- 3 branches de persil frais grossièrement haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 390.2 kcal / 1632.7 kJ
- Białko
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Błonnik
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 824.5 mg