Noix de cajou et légumes à la sauce au beurre de cacahuètes avec du riz

Noix de cajou et légumes à la sauce au beurre de cacahuètes avec du riz

4.7 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1550 g
  • de carottes non pelées, en morceaux (4 cm)
    400 g
  • de riz blanc, de type jasmin
    250 g
  • de champignons frais coupés en deux
    200 g
  • de brocolis en fleurons
    150 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile végétale
    20 g
  • de beurre de cacahuète
    100 g
  • de sucre
    10 g
  • de sauce soja
    30 g
  • de poivre noir moulu
    ½ c. à café
  • d'huile de sésame
    10 g
  • de poivrons rouges en fines lamelles (± 0,5 cm x 5 cm)
    150 g
  • d'oignons de printemps en morceaux (3 cm)
    50 g
  • de noix de cajou grillées et salées
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 755.2 kcal / 3159.9 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 38.9 g
Węglowodany 88.1 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 762.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...