Salade de haricots verts aux pommes de terre et vinaigrette de légumes

Salade de haricots verts aux pommes de terre et vinaigrette de légumes

5.0 26 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

  • d'eau
    780 g
  • de pommes de terre à chair ferme épluchées, coupées en dés (1 cm)
    500 g
  • de sel
    1 ½ de c. à café
  • de haricots verts, frais lavés, en morceaux (6 cm)
    500 g
  • d'huile végétale par ex. huile de pépins de raisin ou de tournesol
    130 g
  • d'échalotes
    60 g
  • de carottes
    100 g
  • de persil plat frais
    20 g
  • de jus de citron
    15 g
  • de moutarde
    10 g
  • de vinaigre
    25 g
  • de sucre
    ¼ de c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées
  • de radis rouges lavés, coupés en quatre
    200 g
  • de grains de maïs (150 g), égoutté (140 g)
    1 conserve
  • de laitue iceberg
    150 g
  • cresson frais (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 252 kcal / 1056 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 327 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...