Zuppa di legumi e cereali

Zuppa di legumi e cereali

4.8 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
1 porzione

Składniki

  • 20 g di cipolla in quarti
  • 20 g di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 10 g di sedano a pezzi
  • ½ spicchio di aglio senza anima
  • ½ rametto di timo fresco lavato
  • ½ foglia di salvia fresca lavata
  • ½ rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 25 g di patata pelata e a tocchetti (1 cm circa)
  • 40 g di cereali misti
  • 200 g di acqua
  • ¼ dado per brodo di carne
  • 50 g di pomodori ramati a cubetti (1 cm circa)
  • 40 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate
  • 40 g di fagioli cannellini in scatola scolati e sciacquati
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 756.3 mg
Białko 19.2 g
Kalorie 2314.9 kJ / 553.3 kcal
Tłuszcz 21.4 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 78.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...