Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (stagionatura 30 mesi)
-
50
g di pinoli sgusciati
lub 50 g di nocciole spellate - 100 g di rucola pulita
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 6632 kJ / 1584 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 164 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50 Min
Pesto radicchio e noci
10 Min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min
Pesto di rucola e avocado
15 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20min
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2 Std.
Pesto giallo noci e fiori di zucca
10 Min
Pesto di pistacchi
10 Min
Pesto di pomodori secchi
10 Min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 Min
Pesto ai fiori di zucca e pinoli
10 Min