Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 448 kJ / 107 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di verza
35p
Carciofi stufati
30 min.
Cime di rapa stufate
55min
Cicorie stufate
35p
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Contorno di carciofi alla menta
1j 10 menit
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 min.
Carciofi all'aceto light
45 min
Melanzane trifolate
40 min
Carciofi alla romana
50min
Carciofi alla maremmana
40 min
Zucchine alla menta
30 min.