Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle (1 cm)
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 15 minuti)
- 2 cucchiaini di curry in polvere
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 Min
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30 min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 Min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1 godz. 10 min
Risotto ai peperoni e tonno
40 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto rosso con peperone e pomodoro
40 Min
Risotto al salmone con crema di porri
40 Min
Risotto alle melanzane
45 Min
Risotto alla birra
35 Min
Penne peperoni e noci
35 Min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 Min