Polpette di tonno e ricotta

Polpette di tonno e ricotta

4.6 333 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 2 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 250 g di tonno in scatola in olio di oliva ben sgocciolato
  • 150 g di ricotta fresca ben sgocciolata
  • 2 uovo
  • 75 - 100 g di pangrattato + q.b.
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato a piacere
  • olio per frittura

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 33 g
Kalorie 2766 kJ / 661 kcal
Tłuszcz 50 g
Błonnik 168 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...