Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di tonno in scatola in olio di oliva, ben sgocciolato
- 150 g di ricotta fresca, ben sgocciolata
- 2 uovo
- 75 - 100 g di pangrattato + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato, a piacere
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2766 kJ / 661 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 168 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di ceci e prosciutto con zucca fritta
25 min.
Polpette di spinaci
35 Min
Polpette di merluzzo con salsa allo yogurt
45 min
Polpette classiche
1h
Polpettone di tonno
35 Min
Polpettone ricotta e tonno
45 min
Polpette di tonno e curcuma
1h
Polpette di ricotta
50 min.
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
1h
Fish burger
35 Min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Polpette di tacchino e spinaci
40 Min