Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot and Ginger Dressing
- 5 oz carrots, in pieces (1 in.)
- 1 in. ginger, peeled
- 1 ½ oz scallions, white parts only (approx. 5 scallions)
- 6 oz grapeseed oil
- 4 oz rice vinegar
- 2 tbsp soy sauce
- 1 pinch sugar
- salt, to taste
Kale Salad
- 4 oz lacinato kale, center rib removed, thinly sliced, divided
- 1 oz lemon juice
- 6 oz rainbow carrots, peeled in ribbons
- sunflower seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Ginger Cabbage Slaw
15 min
Chopped Asian Salad
20min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1sa 5 dk
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30min
Cabbage Salad with Almond-Orange Vinaigrette
15 min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40min
Kale, Broccolini and Cranberries with Almonds
40min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 dk
Carrot, Miso and Ginger Dressing
5min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 min