Southern Black-Eyed Peas

Southern Black-Eyed Peas

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • dried black-eyed peas
    8 oz
  • yellow onions quartered
    9 oz
  • celery stalks cut into pieces (2 in.)
    4 oz
  • red bell peppers cored and cut into pieces (2 in.)
    6 oz
  • green bell peppers cored and cut into pieces (2 in.)
    6 oz
  • salt pork diced (¼ in.)
    6 oz
    6 oz bacon, diced (¼ in.)
  • Cajun spice mix
    1 tbsp
  • smoked paprika
    1 tsp
  • cayenne pepper or to taste
    ¼ - ½ tsp
  • ham hock (approx. 8 oz)
    1
  • water divided, plus extra, to rinse and soak
    66 oz
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • long-grain rice
    10 oz
  • hot sauce to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 750.5 kcal / 3140 kJ
Białko 22.4 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 14.6 g
Sód 1658.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...