Butternut Squash Ravioli Soup

Butternut Squash Ravioli Soup

4.2 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • shallot (approx. 1 oz), cut into halves
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh basil leaves only, plus extra to garnish
    2 sprigs
  • olive oil
    1 oz
  • bacon diced (½-¾ in.)
    4 oz
  • butternut squash diced (1 in.)
    14 oz
  • potatoes cut into pieces
    3 ½ oz
  • water
    28 oz
  • chicken stock paste
    1 ½ tsp
    1 ½ chicken stock cubes, crumbled
  • ground nutmeg
    1 - 2 pinches
  • salt
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • cheese filled ravioli, fresh store bought, 3 minutes cooking time (see Tip)
    9 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 404 kcal / 1695 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1577 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...