Pizza di scarola

Pizza di scarola

5.0 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 180 g di acqua
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • 350 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 70 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • ½ spicchio di aglio
  • 100 g di olive nere denocciolate preferibilmente di gaeta
  • 10 g di capperi sotto sale dissalati
  • 2 filetti di acciuga sott'olio (opcjonalnie)
  • 500 g di scarola lavata, poi bollita 5 minuti in acqua salata e strizzata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 11.6 g
Kalorie 2381 kJ / 569 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 73.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...