Urządzenia i Akcesoria
Roccocò
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
20 pezzi
Składniki
-
300 g di mandorle con la buccia, tostate
-
12 g di misto di spezie (chiodi di garofano, cannella, noce moscata e anice stellato, vedere consigli)
-
550 g di farina tipo 00
-
2 arance la scorza (senza la parte bianca)
-
1 limone la scorza (senza la parte bianca)
-
400 g zucchero
-
150 g di acqua a temperatura ambiente
-
2 g di ammoniaca per dolci
-
10 g di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
-
1 pizzico di sale
-
1 tuorlo sbattuto
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
6.2 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
1095.7 kJ /
261.7 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 godz.
Struffoli
1 godz.
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Pastiera
15 godz.
Taralli sugna e pepe
4 godz.
Migliaccio
1 godz. 30 min
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Torta Babà napoletana
8 godz.
Ziti spezzati con ragù genovese
3 godz.
Torta caprese
1 godz. 25 min