Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di pinoli
- 20 g di gherigli di noci frantumate grossolanamente
- 220 g di scarola
- 20 g di uvetta sultanina
- 20 g di olive taggiasche denocciolate
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1361.5 kJ / 325.5 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 134 mg
Alternatywne przepisy
Cime di rapa stufate
55 min
Scarola imbottita alle acciughe
1h
Riso e verze
1 Std. 10 Min
Contorno di verza
35min
Carciofi stufati
30 min
Contorno di friarielli alla napoletana
40 Min
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2 godz.
Roccocò
2 godz.
Pizza di scarola
3h 30 min
Friarielli e salsiccia
50min
Migliaccio
1h 30 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h