Ziti spezzati con ragù genovese

Ziti spezzati con ragù genovese

4.2 258 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 1000 g di cipolle a pezzi
  • 100 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di gambo di sedano a pezzi
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 600 g di carne di manzo preferibilmente taglio magatello, a tocchetti (1 cm)
  • 100 g di vino bianco
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 480 g di pasta secca tipo ziti, spezzati
  • Parmigiano reggiano grattugiato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 511 mg
Białko 33.6 g
Kalorie 2492.4 kJ / 595.3 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...