Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di pecorino stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 25 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 100 g di strutto + q.b.
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaio di pepe nero macinato
- 1000 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di salame tipo Napoli, a dadini
- 5 uova sode con guscio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2983 kJ / 713 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Migliaccio
1h 30 min
Taralli sugna e pepe
4 godz.
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pastiera napoletana
15h
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Roccocò
2h
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.
Struffoli
1h
Torta Babà napoletana
8h
Tortano speck e fontina
2h