Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla
- 200 g di zucchero
- ½ arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova
- 2 tuorli
- 250 g di burro freddo a pezzi
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 500 g di grano cotto per pastiera
- 200 g di latte
- 40 g di burro + q.b.
- 1 cucchiaino di acqua millefiori (fior d'arancio)
- 300 g di zucchero
- 6 uova
- 80 g di scorza di arancia candita a pezzi
- 500 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2129 kJ / 509 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
Alternatywne przepisy
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Struffoli
1h
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Piccole pastiere
2h
Pastiera
15 Std.
Roccocò
2h
Pizza di scarola
3h 30min
Torta caprese di Luca Montersino
1h 25min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Torta Babà napoletana
8 godz.