Pastiera

Pastiera

4.5 386 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 15 godz.
16 fette

Składniki

Pasta frolla
  • di zucchero
    150 g
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    1
  • uovo
    1
  • tuorli
    2
  • di strutto
    170 g
  • di farina tipo 00
    350 g
  • di sale
    1 pizzico
Ricotta dolce
  • di ricotta di pecora fresca, sgocciolata dal siero
    350 g
  • di zucchero
    300 g
Grano aromatizzato
  • di grano cotto per pastiera
    300 g
  • di burro
    25 g
  • di latte intero
    200 g
  • di acqua millefiori
    1 cucchiaio
  • arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
    1
Ripieno
  • uova
    3
  • tuorli
    2
  • di frutta mista candita a pezzetti (vedere consiglio 1)
    80 g
Terminare la preparazione
  • di burro
    10 g
  • di farina tipo 00
    1 - 2 cucchiai
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 397 kcal / 1661 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...