Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 120 g di strutto
- 250 g di acqua
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato -
½
cucchiaino di zucchero
lub ½ cucchiaino di malto di orzo - 500 g di farina + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 100 g di salame cacciatorino a fettine (1-2 mm)
- 100 g di speck a cubetti
- 100 g di prosciutto cotto a cubetti
- 200 g di Fontina a cubetti (1 cm)
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Fagotto napoletano
2h 15 min
Pizza di scarola
3h 30min
Parigina
3h 30min
Panini napoletani
5h 20 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20 min
Pastiera napoletana
15 godz.
Gattò di patate
1h 30min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Panini napoletani con uova sode
2h 50min
Sartù di riso
1 Std. 25 Min