Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 5 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1470 g di acqua
- 200 g di farina tipo 0
- 200 g di semola di grano duro
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
Ripieno
- 2 scalogni a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pezzo di peperoncino rosso
- 500 g di scarola lavata, asciugata e a listarelle (3 cm)
- 1 - 2 pizzichi sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 olive nere denocciolate di Gaeta
Terminare la preparazione
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1502.8 kJ / 359.2 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 803.9 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20min
Gattò di patate (TM6)
1h 30 min
Peperoni imbottiti alla napoletana
45 min
Torta di bietole e pecorino in padella
1u. 20min
Pizza di scarola
3h 30min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Pastiera salata
2u.
Pizza salsiccia e friarielli
30h
Pastiera napoletana
15 Std.
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h