Urządzenia i Akcesoria
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 - 40 g oliwy z oliwek
-
250 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1 cm kostkę
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
560 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej i opłukanej560 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej i opłukanej
-
4 - 5 łyżeczek ketchupu, ostrego4 - 5 łyżeczek sosu salsa z chili
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
4 łyżki jogurtu naturalnego do dekoracji
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
-
ryż biały, długoziarnisty ugotowany, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1224.7 mg
Białko
26.4 g
Kalorie
2347.7 kJ /
561.1 kcal
Tłuszcz
34.1 g
Błonnik
13.1 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
38.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Empanada XXL
1 h 15 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min