Urządzenia i Akcesoria
Limonkowy sernik na zimno
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
6 limonek ekologicznych
Spód
-
250 g ciastek maślanych połamanych na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu w tym 250 g mocno schłodzonej
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
600 g twarogu sernikowego, z wiaderka gęstego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
450 g mleka skondensowanego, słodzonego w temp. pokojowej
Dekoracja
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
382.3 mg
Białko
12.9 g
Kalorie
2153.4 kJ /
514.7 kcal
Tłuszcz
31.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
17.9 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6h 30min
Ciasto na ciemnym piwie
3h 30min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1h 45min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5h 50min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM5)
1h 50min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10h 15min
Baskijski sernik pistacjowy
9h
Sernik crème brûlée
10h 15min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8h
Sernik kokosowo-czekoladowy
10h 25min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11h 30min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2h 55min