Urządzenia i Akcesoria
Limonkowy sernik na zimno
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
6 limonek ekologicznych
Spód
-
250 g ciastek maślanych połamanych na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu w tym 250 g mocno schłodzonej
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
600 g twarogu sernikowego, z wiaderka gęstego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
450 g mleka skondensowanego, słodzonego w temp. pokojowej
Dekoracja
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
382.3 mg
Białko
12.9 g
Kalorie
2153.4 kJ /
514.7 kcal
Tłuszcz
31.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
17.9 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6 godz. 30 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min