Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 limonek, ekologicznych
Spód
- 250 g ciastek maślanych, połamanych na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
Masa serowa
- 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
- 150 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 600 g twarogu sernikowego, z wiaderka, gęstego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
- 450 g mleka skondensowanego, słodzonego, w temp. pokojowej
Dekoracja
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2153.4 kJ / 514.7 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 382.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 Std. 30 Min
Cytrynowe tiramisu
6u. 25min
Tiramisu truskawkowe
3h 35min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6h 20min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6 Std. 30 Min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 Std.
Sernik crème brûlée
10h 15min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5u. 50min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 Std. 30 Min