
Urządzenia i Akcesoria
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
5 porcji
Składniki
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami
-
owoce jałowca3
-
ziaren pieprzu kolorowego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
rozmarynu, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
chudego boczku, wędzonego, w plastrach (ok. 200 g)2 opakowania
-
filet z piersi indyka, bez skóry i kości (900-1000 g)1
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sosu sojowego2 łyżeczki
-
miodu płynnego2 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki750 g
Warstwowy deser śliwkowy
-
orzechów laskowych plus dodatkowa ilość posiekanych do dekoracji40 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
bułki tartej120 g
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM3 łyżeczkę
-
śliwek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół500 g
-
miodu40 - 70 g
-
rumu (opcjonalnie)20 - 30 g
-
twarogu, chudego podzielonego na kawałki400 g
-
jogurtu naturalnego200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
Sos musztardowy
-
masła20 g
-
ostrej musztardy1 - 2 łyżeczki
-
sól ilość do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
962 kcal /
4020 kJ
Białko
64 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
1521 mg