Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour le saladier
- 300 g d'eau
- 3 c. à café de miel
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 400 g de farine complète pour pain
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 150 g d'oignons, coupé en deux
- 150 g de poivrons rouges, coupés en 4 quartiers et égrainés
- 30 g huile d'olive
- 2 c. à café romarin frais haché
- ¼ c. à café poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 201 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette au sarrasin
15h 25 min
Mélange pour pain complet
10min
Pâte à pizza italienne
2u. 5min
Tartinade de fèves au yaourt, pizza blanche à la menthe
3h 10 min.
Pita au blé complet
1h 35min
Pain de légumes
1h 45min
Pizza aux légumes d'hiver et fromage à raclette fumé
2h
Pizza végétarienne
1 Std. 40 Min
Krachel (brioches à l’anis)
2 godz. 45 min
Chocolat blanc, amandes et noix de coco
40min
Focaccia sauge et pommes de terre
2 godz. 50 min
Couscous aux légumes d’hiver
1 Std. 10 Min