Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'eau minérale
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 5 g de sel
- 1 pincée de quatre-épices
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 691 kJ / 165 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Cinnamon rolls au potimarron
3 godz. 20 min
Boulettes lentilles-champignons, purée de chou-fleur, sauce à la moutarde
1 Std. 40 Min
Calas de la Nouvelle-Orléans (beignets de riz)
1 Std.
Café à la pistache
25 Min
Latte glacé à la citrouille
35 Min
Petits gâteaux vapeur aux poires et au sirop d'érable
35 Min
Croissants végétaliens à l'orange
3 godz. 20 min
Baos au poulet et curry
4 godz. 40 min
Soda bread irlandais alias le pain paresseux
35 Min
Sucre au fenouil
5min
Perles de coco
3h 50min
Baba ganoush (purée d’aubergines au tahini)
45 Min