![Pains hongrois au lait et à l'oignon Pains hongrois au lait et à l'oignon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c9fcbd2aa652865e3b64edaedec25974/Derivates/c7b5751c67c9155d9d75fd1f3f7c5032558aa547.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'oignons (200 g coupés en morceaux et 40 g émincés)
- 180 g de lait
- 10 g de levure boulangère sèche, émiettée
- 500 g de farine de blé
- 10 g de sel
- 20 g d'huile d'olive
- 1 œuf
- 2 pincées de poivre moulu
- 2 pincées de paprika
- 2 c. à soupe bombées de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1266.1 kJ / 300.8 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 521.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pitas libanaises
2 Std. 20 Min
Hallot
4h
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2 Std. 10 Min
Körözött (dip hongrois aux poivrons)
10 Min
Pain aux oignons
5h 30min
Pains turcs
2h 15 min
Batbout au fromage
30 min
Pain pide (pain turc)
2h
Galettes de pomme de terre
45 min
Pains au yaourt orientaux
55 min
Pain pita
1 Std. 30 Min
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min