Galette des rois chocolat et café

Galette des rois chocolat et café

4.0 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 parts

Składniki

La pâte feuilletée au cacao
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    250 g
  • de cacao en poudre
    50 g
  • de beurre préalablement congelé en morceaux
    300 g
  • de sel
    2 pincées
  • d'eau
    150 g
Le praliné amande/café
  • d'amandes émondées
    150 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de café moulu
    2 c. à soupe
    2 c. à soupe de café instantané
  • de fleur de sel
    1 pincée
La crème d'amande au chocolat et café
  • de chocolat noir
    80 g
  • de beurre mou
    100 g
  • de sucre en poudre
    140 g
  • œuf
    1
  • de café moulu
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe de café instantané
  • de poudre d'amande
    125 g
  • d'eau et un peu pour souder la pâte
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 10921.2 kcal / 45694.1 kJ
Białko 26.7 g
Tłuszcz 1199.6 g
Węglowodany 72.8 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 749.9 g
Sód 234.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...