
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g ryżu
- 180 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 1200 g wody, wrzącej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - ½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
- ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 831 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warzywna zupa krem
50 Min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 Min
Zupa krem z marchewki z pieczoną ciecierzycą
35 Min
Kremowa zupa z groszku
40 Min
Zupa krem z ciecierzycy
30 Min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 Std. 10 Min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 Min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 Min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 Std. 25 Min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 Min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 Min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 Min