Zupa krem z czerwonej soczewicy

Zupa krem z czerwonej soczewicy

3.6 101 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • ryżu
    100 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    180 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody wrzącej
    1200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • suszonych płatków chili (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • liść laurowy, suszony
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 205 kcal / 858 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 831 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...