
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z czerwonej soczewicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
ryżu100 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej180 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody wrzącej1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego2
-
liść laurowy, suszony1
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
205 kcal /
858 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
831 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska