Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z czerwonej soczewicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
100 g ryżu
-
180 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
1200 g wody wrzącej
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
831 mg
Białko
9 g
Kalorie
858 kJ /
205 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 godz. 25 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z marchewki z pieczoną ciecierzycą
35 min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
55 min