Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de concombres, épépinés et coupés en morceaux
- 4 pincées de sel
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 80 g de cornichons, égouttés
- 2 c. à soupe de moutarde
- 2 c. à soupe de vinaigre de vin rouge
- 30 g d'huile neutre (ou d'huile de noix)
- 1 pincée de poivre, moulu
- 300 g de mortadelle, coupée en dés (env. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade pommes-carottes
5min
Salade de pâtes au thon et vinaigrette au basilic
30min
Salade de pommes de terre
1h 5min
Salade de cornettes
30min
Séré aux herbes
10min
Salade de poivrons
20min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min
Salade de pâtes
35min
Sauce balsamique
10min
Cornettes à la viande hachée
30min
Gratin de cornettes
50min
Salade de cervelas au fromage
10min