Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches

Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches

4.4 83 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en quatre
    250 g
  • gousses d'ail
    2
  • de pistils de safran
    1 pincée
  • de cumin en poudre
    1 c. à café rase
  • de paprika
    1 c. à café rase
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de romarin frais équeutés
    2 brins
  • feuilles de sauge fraîche
    5
  • de tomates multicolores, en morceaux
    900 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de poivrons en lamelles
    250 g
  • de tomates cerise coupées en deux
    200 g
  • de pois chiches en conserve égouttés et rincés
    150 g
  • œufs
    4
  • de feta en cubes
    100 g
  • de coriandre fraîche
    10 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 343 kcal / 1435 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...