Pâtes à la crème de pecorino, figues et pancetta

Pâtes à la crème de pecorino, figues et pancetta

4.7 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • de pâtes sèches aux œufs, type tagliatelle
    400 g
  • oignon coupé en deux
    1
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de pancetta coupée en lardons.
    200 g
    200 g de lardons fumés
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de pecorino au poivre, râpé
    50 g
    50 g de parmesan râpé
  • figues fraîches de belle taille, dont 4 coupées en dés et 2 coupées en tranches
    6
  • pecorino
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 938.9 kcal / 3928.5 kJ
Białko 28.4 g
Tłuszcz 47.9 g
Węglowodany 98.7 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 18.8 g
Sód 695 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...