
Wersje kompatybilne
Boulettes de veau au citron, courgettes et sauce au yaourt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 feuilles de menthe fraîche
- le zeste d'un citron jaune râpé
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 700 g de viande de veau hachée
- du sel
- du poivre moulu
- 10 brins de menthe fraîche effeuillés et ciselés
- 125 g de yaourt à la grecque
- le jus d'un citron jaune
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 700 g de courgettes en rondelles
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 227 kcal / 960 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g