Boulettes de veau au citron, courgettes et sauce au yaourt

Boulettes de veau au citron, courgettes et sauce au yaourt

4.1 95 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 15 feuilles de menthe fraîche
  • le zeste d'un citron jaune râpé
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 700 g de viande de veau hachée
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 10 brins de menthe fraîche effeuillés et ciselés
  • 125 g de yaourt à la grecque
  • le jus d'un citron jaune
  • 4 c. à soupe d'huile d'olive
  • 700 g de courgettes en rondelles
  • 500 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 35 g
Kalorie 960 kJ / 227 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...