Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
TM6 TM5 TM31

Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing

4.6 (34 oceny)

Składniki

Chicken salad

  • 500 g water
  • 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
  • 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
  • 2 pinches dried oregano, to season
  • 2 pinches ground cayenne pepper, to season
  • 2 pinches ground coriander, to season
  • 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
  • extra virgin olive oil, to drizzle
  • 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
  • 3 radishes, cut into thin slices (optional)
  • 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing

Cranberry dressing

  • 50 g dried cranberries
  • 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
  • 70 g extra virgin olive oil
  • 1 tsp Dijon mustard
  • ½ garlic clove
  • 2 - 3 tbsp water
  • 1 tsp sugar
  • sea salt, to taste
  • ground black pepper, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3063.4 kJ / 732.2 kcal
Białko
39.7 g
Węglowodany
43.6 g
Tłuszcz
44.6 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Błonnik
5.3 g
Sód
401.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy