Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 550 g rock salt
- 12 fresh oysters, shucked
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 110 g rindless bacon rashers, thinly sliced
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 12 portions
- Kalorie
- 2232 kJ / 528 kcal
- Białko
- 39.6 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 2332.5 mg
Alternatywne przepisy
Aussie potato salad
1h 30min
Cheese and bacon cob loaf
1u. 20min
Traditional cocktail sauce
5 min
Gruyère salmon patties with salad
1u. 20min
Crayfish pâté
4u. 45min
Poached eggs
25min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1 Std. 15 Min
Diane sauce
20min
Pineapple and orange glazed ham
2h
Corned beef with mustard sauce
1h 30min
Mushroom sauce
20min