Tuscan bean soup

Tuscan bean soup

4.8 121 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

  • Parmesan cut into pieces (3 cm), plus extra shaved, to garnish
    20 g
  • fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
    1 sprig
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
  • brown onion (approx. 40 g)
    ½
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    20 g
  • pancetta diced
    50 g
  • celery stalk (approx. 30 g), diced
    1
  • carrot (approx. 70 g), diced
    1
  • zucchini diced
    30 g
  • canned chopped tomatoes
    200 g
  • canned mixed beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • water
    160 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    2 tsp
  • dried chilli flakes
    ½ tsp
  • crusty bread to serve
    2 slices

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 portions

Sód 3639.5 mg
Białko 54 g
Kalorie 4435.8 kJ / 1056.1 kcal
Tłuszcz 41.7 g
Błonnik 30.8 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 98.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...