Asparagus and saffron risotto

Asparagus and saffron risotto

3.4 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • brown onion cut into wedges (3-4 cm)
    30 g
  • asparagus trimmed and cut into pieces (2 cm)
    3 bunches
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • Arborio rice
    320 g
  • dry white wine
    60 g
  • water
    700 g
  • sea salt
    1 tsp
  • saffron soaked in 2 tbsp hot water
    ½ - 1 tsp
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    1 ½ tsp
  • salted butter
    1 tbsp
  • Parmesan cheese to serve (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 505.9 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 1790.4 kJ / 427.9 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 71.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...