Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 3 bunches asparagus, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
- 700 g water
- 1 tsp sea salt
- ½ - 1 tsp saffron, soaked in 2 tbsp hot water
- 1 ½ tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 1 tbsp salted butter
- Parmesan cheese, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1790.4 kJ / 427.9 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 505.9 mg
Alternatywne przepisy
Risotto verde (TM6)
30 Min
Tempeh bolognaise
30 Min
Ravioli with zucchini sauce
35 Min
Milanese risotto
25 dk
Cabbage rolls
1h 50min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter)
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 Min
Salmon and fennel risotto
30 Min
Pumpkin, cauliflower and romanesco soup
45 Min
Grisons barley soup
1 Std. 15 Min
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min