Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g brown onion, cut into pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 50 g dry white wine
- 700 g water
- 1 tsp salt
- 200 g Gorgonzola cheese, cut into pieces (1 cm)
- 200 g pear, peeled, cored and cut into pieces (1 cm)
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2618.3 kJ / 623.3 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1294.6 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 Min
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min
Tomato soup with ham and cheese wands
1 Std. 20 Min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 Min
Mixed vegetable mash (purée)
40min
White zucchini and cannellini bean soup
25 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min
Prawn and saffron risotto
30 Min
Asparagus risotto
40min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Porcini mushroom risotto
35 Min
Cream of tomato soup
25 Min