Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g brown onion, cut into pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 50 g dry white wine
- 700 g water
- 1 tsp salt
- 200 g Gorgonzola cheese, cut into pieces (1 cm)
- 200 g pear, peeled, cored and cut into pieces (1 cm)
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2618.3 kJ / 623.3 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1294.6 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 min
White fish and lemon risotto
30 min
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Risotto verde
45 min
Asparagus risotto
40 min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Creamy blue cheese with shell pasta
45 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Prosciutto and sun-dried tomato muffins
40 min
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
Brak ocen
Brie, speck and walnut risotto
25min