Pear and blue cheese risotto
TM6 TM5 TM31

Pear and blue cheese risotto

4.0 (41 ocen)

Składniki

  • 60 g brown onion, cut into pieces
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 320 g Arborio rice
  • 50 g dry white wine
  • 700 g water
  • 1 tsp salt
  • 200 g Gorgonzola cheese, cut into pieces (1 cm)
  • 200 g pear, peeled, cored and cut into pieces (1 cm)
  • 1 ½ tbsp unsalted butter

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2618.3 kJ / 623.3 kcal
Białko
15.6 g
Węglowodany
68.8 g
Tłuszcz
30.2 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Błonnik
3.6 g
Sód
1294.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy