Urządzenia i Akcesoria
Pear and blue cheese risotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
brown onion cut into pieces60 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
Arborio rice320 g
-
dry white wine50 g
-
water700 g
-
salt1 tsp
-
Gorgonzola cheese cut into pieces (1 cm)200 g
-
pear peeled, cored and cut into pieces (1 cm)200 g
-
unsalted butter1 ½ tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1294.6 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
2618.3 kJ /
623.3 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
68.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Spiced red wine pears
45 min
Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1 godz. 5 min
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Mushroom stroganoff
20 min
Brie, speck and walnut risotto
25 min
Roasted carrot dip
1 godz.
Semolina gnocchi with asparagus
1 godz. 15 min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Asparagus risotto
40 min
Classic mushroom risotto
30 min