Pear and blue cheese risotto

Pear and blue cheese risotto

4.0 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • brown onion cut into pieces
    60 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • Arborio rice
    320 g
  • dry white wine
    50 g
  • water
    700 g
  • salt
    1 tsp
  • Gorgonzola cheese cut into pieces (1 cm)
    200 g
  • pear peeled, cored and cut into pieces (1 cm)
    200 g
  • unsalted butter
    1 ½ tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1294.6 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 2618.3 kJ / 623.3 kcal
Tłuszcz 30.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...