Risotto de petites pâtes aux crevettes

Risotto de petites pâtes aux crevettes

3.4 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • oignon jaune coupé en quatre
    1
  • de beurre en morceaux
    30 g
  • de cognac
    50 g
  • d'eau bouillante
    700 g
  • de concentré de tomate
    1 c. à soupe bombée
  • de pâtes sèches type risoni ou orzo
    250 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de petits pois frais ou surgelés
    150 g
  • de crevettes cuites, décortiquées
    200 g
  • de crème fraîche
    50 g
  • persil frais pour la finition
    aneth frais, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 429 kcal / 1804 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...