Gnocchi sauce tomate et chorizo

Gnocchi sauce tomate et chorizo

4.4 146 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Les gnocchi
  • 2000 g d'eau
  • 20 g de gros sel
  • 750 g de pommes de terre à chair ferme, type Charlotte
  • 350 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 œuf
La sauce tomate et chorizo
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 200 g de chorizo coupé en morceaux
  • 1 branche de thym frais
  • 300 g de poivrons coupés en morceaux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 240 g de tomates concassées en conserve
  • 100 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 25 g de parmesan râpé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 969.8 kcal / 4057.5 kJ
Białko 37.3 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 155.1 g
Błonnik 26.8 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 2794.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...