Gratin dauphinois au pesto rouge et comté

Gratin dauphinois au pesto rouge et comté

4.5 84 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • de pommes de terre coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
    1200 g
  • de comté coupé en morceaux (3 cm)
    100 g
  • de parmesan en morceaux
    50 g
  • de tomates séchées à l'huile (avec leur huile)
    160 g
  • de basilic frais équeutés
    3 brins
  • gousse d'ail
    2
  • de pignons de pin grillés
    40 g
  • de sel
    2 pincées
  • de poivre blanc moulu
    2 pincées
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    400 - 500 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 583 kcal / 2439.4 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 40.2 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 18.4 g
Sód 583.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...