
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de pommes de terre coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 100 g de comté coupé en morceaux (3 cm)
- 50 g de parmesan en morceaux
- 160 g de tomates séchées à l'huile (avec leur huile)
- 3 brins de basilic frais équeutés
- 2 gousse d'ail
- 40 g de pignons de pin grillés
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 400 - 500 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 583 kcal / 2439.4 kJ
- Białko
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.4 g
- Sód
- 583.1 mg