Boulettes de bœuf aux pois chiches

Boulettes de bœuf aux pois chiches

4.3 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 50 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 5 brins de coriandre fraîche équeutés
  • 450 g de viande hachée de bœuf
  • 1 c. à soupe de farine
  • 1 c. à café de sel
  • 6 pincées de poivre fraîchement moulu
  • 100 g de carotte coupée en tronçons
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 c. à café rase de paprika fumé, moulu
  • 15 g d'huile d'olive
  • 400 g de tomates entières pelées au jus
    400 g de tomates, coupées en morceaux
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • 100 g d'eau
  • 400 g de pois chiches en conserve égouttés
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 941.3 mg
Białko 34.3 g
Kalorie 1445.5 kJ / 344.3 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...