Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 25 g de miel
- 1 c. à café de sauce de soja
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 2 c. à café de paprika
- 500 g de blancs de poulet, coupés en morceaux (environ 3 cm)
- 500 g d'eau
- 150 g de courgette, coupée en rondelles (1 cm)
- 150 g de poivron rouge, coupé en morceaux (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 249 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 614.8 g
- Sód
- 1.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet et ratatouille au romarin
40min
Clafoutis de poulet et poivron
1 Std. 20 Min
Poulet méditerranéen
2 Std. 50 Min
Keftas de bœuf, courgettes et sauce au poivron
1 Std.
Poulet au lait de coco, nouilles sautées aux légumes
50min
Riz pilaf aux poivrons et au bœuf haché
30min
Poulet aux olives et au citron, courgettes crues et pommes de terre
35min
Filet mignon à la provençale
55 min
Curry de poulet à la noix de coco
45min
Poulet aux poivrons
55 min
Tajine de poulet et légumes d'été
45min
Cari poulet
45min