Gratin de pâtes au thon

Gratin de pâtes au thon

4.5 143 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 2000 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 320 g de pâtes sèches type penne rigate
  • 250 g de brocoli coupé en petits fleurons
  • 5 brins de persil frais équeutés
  • 60 g de gruyère coupé en morceaux (3 cm)
  • 4 filets d'anchois à l'huile égouttés
  • 2 gousses d'ail
  • 30 g d'huile d'olive
  • 500 g de lait
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 40 g de farine de blé
  • 250 g de thon à l'huile en boîte égoutté et émietté

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1562.2 mg
Białko 205.5 g
Kalorie 22524.2 kJ / 5383.4 kcal
Tłuszcz 42.5 g
Błonnik 45 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 1022.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...